sobota, 18. oktober 2008

Ni (pre)več denarja, ni problema!


Recimo, da spremljam z levim delom očesnega kotička vso to bum in bam krizo finančnega sveta. Ker sem še v vodah, kjer plujejo študentje se me to nekako pač ni dotaknilo, ker niti nimam prihrankov, ki bi jih lahko kam investirala. Zaenkrat še ne.. Kar zaslužim gre v moj žep in ta se ponavadi ne raztrga. Zlatih zob prav tako še nimam, tako da tudi tukaj izvisim. Pa vseeno živim prav lepo in nič mi ne manjka. Naj se še tako tresejo tla ..

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Kako naivno! :) Tebe ni usekalo direktno ... še. Kaj pa cene? Inflacija se stopnjuje zaradi krize in je napovedana še višja. Vzet kredit je postalo dražje. Ljudje bodo počasi začeli zgubljat službe, ker podjetja ne morejo več poslovat. Tudi v Sloveniji se je začelo - najprej z zapiranjem proizvodnje za dan ali dva, potem bo pa odpuščanje.

Kriza kot je ta, dejansko prizadane samo srednji in nižji sloj. Bogati imajo dovolj denarnih rezerv, da bodo po koncu krize še bogatejši.

corPulse pravi ...

Miha jz vem, da je situacija taka kot si jo opisal in se zavedam vsega. Ljudje okoli mene in sama osebno se štejem med srednji cenovni razred kar pomeni da mam dovol za prežvet, včasih clo kaj več, mi pač res nč ne manjka(se pa ne preseravam na kavicah vsak dan in podobno).In še zmer gledam al bom kupila jogurt znane blagovne znamke k stane 2eur al bom kupila šparovga za 0,50eur, valda se odločm za drugega.. Kar se tiče dela pa je tko, zgulena fraza ampk jebi ga tk je, znajdt se je treba!, včasih kaj tvegat in si zborit najboljše, jz se še učim kako to gre ampk vidm da se da. Razumem pa to, da je ta kriza marsikoga udarla po denarnici in ga še bo, kar je nepravično!Kriza je, inflacija je, sam jz raj k jokam kako sranje je vse skupi, iščem opcije za boljši vsakdan. Se mi zdi mal bolj efektivno, ali ne?

Anonimni pravi ...

Sam pesimizem v tej Sloveniji.. Js pravm, kupt si tok da lahko živiš iz dneva v dan, užitati življenje na drugačen način, ne pa vse čez dnar gledat! Go girl!!

Ez pravi ...

No jst se pa strinjam z obema stranema. Vsekakor je vse res o inflaciji, ki nam luknja štumfe, po drugi strani pa nikjer ne piše, da ne moremo živeti tudi drugače. S tem imam v mislih bivše čase, ko so ljudje eden drugemu pomagali in ne zahtevali plačilo za vsako malenkost. Prav tako, smo priča velikim selitvam (lahko rečem za Dolenjsko), ko se ljudje iz Lj množično selijo iz Ljubljane v obrobje mesta. Zakaj? Moje mnenje je, da je vsekakor boljše in kvalitetnejše življenje v hiši na podeželju, kot pa v garsonjeri oz 1 sobnem stanovanju v Lj, kar je približno primerljiva cena nepremičnin. In najhuje je, da je za vse to kriva družba in njene vrednote. Povsod nas bombardirajo, da je treba delati, da si lahko kaj kupimo. To je tista stran razmišljanja ko nam zmanjka denarja pred koncem meseca.. Imamo pa tudi drugo stran. Ta predvstavlja odpadnike današnje družbe...kmete. Res da delajo cel dan, vendar se ne bojijo ali bo jutri kaj za pod zob, nimajo prihrankov v štumfih, da bi jih uzela inflacija. Tako kot v modi, se tudi v življenju vse obrne na nekaj let. Mislim, da se bližamo časom naših dedov in om, ko smo bili ljudje strpnejši predvesm pa boljši eden do drugega.